Kategorier
Diverse

Dyrker du sport?

Hvis du dyrker sport, så ved du også, at der uvægerligt vil komme en skade. En sportsskade vil du kalde det. Og det er det måske også. Måske har du fået en tennisalbue. Eller der er en fiber i låret, der er blevet forstrakt. Uanset hvad der er sket, så er en sportsskade smertefuld. Og du skal naturligvis ikke have smerter. Derfor tager du et smertestillende middel. Du går til en fysioterapeut, som hjælper dig. I arbejder sammen i lang tid, så din skade ikke vil volde dig besvær, næste gang du skal til konkurrence, eller stævne.


Sportsskader

Men så sker der bare lige det, at du får endnu en sportsskade. Denne gang, måske fordi du overtrænede – eller ignorerede, hvad din træner sagde til dig. I hvert tilfælde, så har, du smerter igen. Du kigger i pengepungen. Du scanner bankkontoerne via e-bank. Du kan se, at økonomien ikke helt er så god som du gerne, ville have, at den var. Der er ikke penge til behandling for den sportsskade, du har nu.

Sportsskader er noget af det sværeste at komme helt 100% af med. De har en underlig tendens til at bryde op igen og igen. Og hvorfor det? Fordi vi giver ikke vores krop tid nok til at restituere sig selv. Sagt på den brutale måde: Vi ignorerer ofte, hvad kroppen fortæller os: Vent med at begynde træningen igen. Og fordi vi ikke venter, ja så bliver det ømme punkt belastet – og sportsskaden kommer tilbage.

Massage-støvler

Derfor er det vigtig, at du først og fremmest lytter til, hvad din fysioterapeut siger og anbefaler, at du gør. Dernæst kan du muligvis få god gavn af de hjælpemidler, der findes, så en skadet muskel kan restituere sig hurtigere. Det kan fx være, at du kan få gavn af at bruge en massagepistol eller et par Recovery boots som disse. Måske har du brug for at ligge helt stille i mange dage. I sådan et tilfælde vil massage være en god idé. Ikke kun for at få musklerne til at slappe helt af. Også fordi den vil hjælpe med, til at blodet i din krop cirkulerer bedre. Og dermed optager du bedre mineraler og vitaminer, som du får ind igennem kosten.

Nå, jeg skal ikke gøre mig klog på, om du har brug for massage eller ej. Jeg ved bare, at sportsskader er utroligt besværlige. De kan forsvinde. Du føler, at alt er helt ok. Du er i god træning. Og så kommer den uventet tilbage. Sportsskaden. Den vil ikke lade dig være i fred. Du føler, at den forfølger dig. Og det gør den faktisk også. Men kun fordi du tillader det.

Hvis du fx brugte et par Recovery boots hver aften – bare i få minutter – så kan det godt tænkes, at du får jaget din sportsskade væk, fordi den ikke kan hamle op med den restituering, som de tilbyder – og fordi du er konsekvent overfor skaden: Ved brug af Recovery boots – https://optimasport.dk/collections/recovery-boots – fortæller du nemlig din sportsskade, at den skal holde sig væk. Og du accepterer ikke indvendinger fra den. Den vil holde sig væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *