Kategorier
Diverse Fritid & hobby

En aktiv bondegårdsferie i Bajstrup ved Tinglev, hvor det er muligt at have både hund og hest med!

Kender du det? Det er svært at få husdyrene passet, hvad enten det er sommerferie, vinterferie eller blot et week-endophold. Børnene er sure og tvære og vil ikke med på ferie på grund af, at de ikke vil forlade kæledyrene? Konen synes det er for dyrt, at få dem passet i pension!

Dét er en træls situation, når man nu bare trænger til lidt afslapning – gerne i landlige omgivelser! Men endelig er der en mulighed, som både min bror og jeg har grebet – og problemerne, de er nu pist væk!

Jensen trænger til en aktiv ferie i Tinglev uden stress over dyrepasningen

Jeg kender situationen fra vores egen familie. Min bror, min svigerinde og deres to børn. Det er hvert år et geddemarked, når ferien skal holdes. Børnene har hver deres hest, svigerinden har sin og brormand – han er velsignet med fire dejlige hunde. De skal alle passes og plejes i en uge eller to, hvor ‘ferieræset’ skal overståes – og helst i en fart, da de alle har travlt med at komme hjem til dyrene. Sådan er det jo, når man har dyr man holder af.

Førhen havde vi selv to hunde – nu har vi kun én, men vi kender udemærket til stress-niveauet, når det gælder om at finde en god dyrepasser eller hundepension.

Ud over den tvivlsomme dyrevelfærd i nogle hundepensioner, så er der jo også prisen at tage i betragtning, når dyrene skal passes på en fornuftig måde. Priserne ligger fra 2-300 kr. i døgnet pr. hund, så det løber hurtigt op. Ja, ja – der gives rabat ved flere hunde i samme box – men alligevel.

Det er stressende, når familien skal adskilles – om det så blot er for fjorten dage. Det er heller ikke ligegyldigt, hvor man får passet sine dyr – skulle jeg lige hilse, at sige.

Jeg har alt for ofte hørt om uheldige oplevelser for hunde, der stort set ikke har været ude af buret i hele ferien – men prisen – den har sg* været i top alligevel. Det gør bestemt ikke noget, at det koster en del penge, men så skal dyret også passes og plejes godt, og ikke bare gå i en lille indhegning i fjorten dage- dét er dyreplageri, når den er vant til at blive passet ordentligt med kontakt, lange gåture, leg og træning.

Familieferie eller bondegårdsferie med hunde og heste

Vi har gennem flere år holdt ferie med familien, men sidste år gik det da helt amok. I sidste øjeblik blev turen aflyst på grund af, at min brors hunde alligevel ikke kunne blive passet dér, hvor de normalt blev passet. Surt show. Vi tog så alene på ferie og blev enige om, at det absolut var sidste forsøg på, at få en hyggelig familieferie sammen – lige indtil nu, hvor det hele pludselig går op i en højere enhed. Vi tager da bare dyrene med på bondegårdsferie… – ja, du læste rigtigt!

Vi har endelig fundet den helt rigtige løsning for os. Der findes en lille lækker bondegård, tæt på den dansk-tyske grænse i byen Bajstrup ved Tinglev, som man kan leje. Det er et feriehus eller bondegårdsferie, om du vil. Den ligger tæt på Padborg og kun 14 km. fra Flensborg. Dér kan vi have alle dyrene med og ungerne kan, sammen med deres mor, ride på deres heste i det naturskønne område. Til bondegårdsferien hører også en meget fin græsmark med solid indhegning, så hestene kan gå dér, når de slapper af.

Brormand og jeg kan gå lange ture med hundene, mens mor ligger og slikker solskin eller tager på sightseeing og shopping i Åbenrå eller Flensborg – jo, det tegner rigtig godt!

Endelig kan vi have en hyggelig familieferie i landlige omgivelser, hvor der ingen sure unger er, ingen stress, ingen forstyrrelser og ikke mindst, så kan vi spare en hulens masse penge samtidig med, at dyrene er sammen med os, så vi alle kan få en uforglemmelig og afslappende ferie. Uha, hvor bliver det da rart, at slippe for alle de spekulationer i 2012, 2013, osv…

Jeg glæder mig i hvert tilfælde til en aktiv bondegårdsferie i grænselandet ved den dansk-tyske grænse, siger jeg bare!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *