Kategorier
Diverse Fritid & hobby Hus & bolig

Byggemarkeder på nettet

Er du også træt af at skulle køre ned til det lokale byggemarked og prøve at forklare en bumset teenager om dine behov til dit gør-det-selv projekt, og bruge lang tid på at lede efter værktøj, materialer eller andet i uorganiserede rækker af varer. Det er efter hånden også tit at ordende ”Det har vi ikke lige på lager” kommer ud af munden på sælgerne, og så kan du vente en hel uge på at du kan få dine varer, eller finder et byggemarked længere væk.

Derfor skal du vælge et online byggemarked

I mange tilfælde kan det langt bedre betale sig, både med hensyn til pris og også rent tidsmæssigt, at kigge på nettet efter de ting du skal bruge. Og der er efterhånden mange hjemmesider der gør det utroligt nemt at finde lige præcis det man står og mangler, og mange af de fysiske byggemarkeder har endda lavet gode hjemmesider i dag, så du kan sidde derhjemme i ro og mag og finde de ting du skal bruge og læse lidt om det samtidigt. Der er mange fordele ved at kigge på online butikker frem for de fysiske, det er ofte lettere at få et godt overblik over priser, de forskellige mærker og kvaliteter der findes. Derudover skal man ikke længere tænke på at fragte tingene selv, det gør butikkerne for en, og tit gør de det billigere end du selv kan gøre det, eller også er det gratis. Især hvis det er større ting, eksempelvis en stor skydestige eller stillads, kan det være en fordel at få en webshop til at fragte stigen for dig, i stedet for at du skal ud og finde en stor transporter, trailer eller være kreativ med reb og tagbøjler. Man kan også finde mange specialforretninger på internettet, der sælger få produkter, men til gengæld er eksperter i hvad de gør, altså nicheforretninger. De kan ofte give gode råd og vejledning over telefon eller mail, og råder i mange tilfælde over et kæmpe udvalg af produkter, selvom de måske kun sælger produkter af én eller to typer. Derudover findes der mange, som nævnt tidligere, af de store byggemarkeder der har online butikker i dag. De har selvfølgelig den fordel, at de råder over et meget bredere sortiment end de mindre nicheforretninger, og de har også tit nogle rigtig gode tilbud på deres webshops. Men hvad findes der så egentligt af gode byggemarkeder, det vil jeg lige prøve at give dig et overblik over.

Store byggemarkeder

Af de store byggemarkeder, kan du bl.a. finde de kendte byggemarkeder såsom Jem&Fix, Silvan, XL-byg. Men der kan også nævnes forhandlere som www.10-4.dk, www.frishop.dk og www.multikoeb.dk. De har alle sammen nogle rigtig fine hjemmesider (nogle bedre end andre), hvor du finder et bredt sortiment til fine priser. Men du finder dog ikke meget hjælp på denne side, så skal du finde én bestemt vare og vil du vide noget ekstra om varen du leder efter, kan det være en god idé et finde en god nicheside.

Mindre byggemarkeder

Er det eksempelvis en stige du står og mangler, nu når sommeren er ved at være på vej, og haven trænger til en omgang eller malingen skal slynges ud på væggene i hjemmet, så kan du finde en side som www.Stigefabrikken.dk der har et stort udvalg af stiger og stilladser til både professionelle, gør-det-selv folket og til hobby-brug. Eller skal du måske bruge nyt arbejdstøj eller noget nyt værktøj, så byder www.Arbea.dk på et solidt udvalg af gode klude til håndværkere og private. Skal du bruge materialer til byggeriet derhjemme, så kan www.Nettraelasten.dk være til stor hjælp, hvor du finder alt lige fra tagsten til lofte og gulve.

Jeg håber artiklen her har hjulpet lidt på din opfattelse af byggemarkeder, der er massere af muligheder på nettet, så du kan slippe for at skulle trækkes igennem en butik af en salgsmedarbejder der kun forstår én ting, penge i kassen.

Af Karl

Voksen mand med lyst til livet, interesse for sport & motion og masser af gode minder i rygsækken. Fortæller om rejser, madlavning og livet som mand. Kommer fra Midtjylland, hvor jeg bor i et dejligt parcelhuskvarter med mine to hunde. Når jeg ikke blogger her på siden, arbejder jeg som landpost i lokalområdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *