Kategorier
Diverse Fritid & hobby Hus & bolig

Berig din have med fantastiske oplevelser

Hvis du har din egen have, så er det utroligt synd ikke at udnytte dens fulde potentiale. Du har sikkert før gået igennem en have, som har haft et væld af blomster, træer, buske og meget andet, som har givet haven sit eget liv. Hvorfor får du ikke sådan en have selv? En have, der kan sætte hele sanseapparatet i gang, og som man ikke lige er færdig med at beskue på et halvt minut. Gør din have til dit eget duftparadis, og sørg for der er noget man kan føle på, kigge på, lytte til og meget andet, så man får denne her fulde oplevelse.

Krydderurter

En af de ting, som mange haver mangler, er helt klart krydderurter. Der er alt for mange, der ikke ejer sin egen lille urtehave. Og med urtehave menes der ikke flere kvadratmeter. Nej, det kan bare være en enkelt kvadratmeter eller to, hvor du kan have dine urter stående. Krydderurter giver en helt anden dimension til haven, og det er noget, som vil berige din madlavning i en stor grad fremover. For når man har adgang til sine egne krydderurter, så er der også langt større chance for, at man bruger dem. Og dermed kommer maden til at leve meget mere op.

Frugt og grønt

Og nu hvor du er i gang, hvorfor så ikke få dine egne frugttræer og grøntsager, så du også kan begynde at samle høste det fra din egen have. Det der med at kunne gå ud og hive en gulerod op af jorden, eller at kunne gå ud og plukke et æble, er simpelthen fantastisk og livsbekræftende. At dyrke sine egne ting bliver undervurderet af alt for mange, desværre. Så hvis du gerne vil live din have op, så få dine egne afgrøder og krydderurter. Det kan i den grad anbefales.

Udsmykning

Af andre ting, som du kan udsmykke din have med, kan der eks. være små figurer af porcelæn eller granit. Her kan man få alt lige fra fisk og fugle til søslanger og skildpadder. Mange af dem er så søde, så de kan være med til at danne rammen om den hyggelige del af haven. Noget der er værd at kigge på. Du kan også få dig et fuglebad eller et fuglehus, så der kommer lidt liv og noget at lytte til, når du sidder og nyder din kaffe i ro og mag.

Blomster

Sidst, men ikke mindst, så må vi ej forglemme sansefaktoren nummer et – nemlig blomsterne. Et hav af blomster gør enhver have fantastisk, og det giver både noget utroligt kønt at kigge på samt en kaskade af dejlige dufte, som breder sig rundt i hele haven. Blomster kan du efterhånden også købe over nettet, så du slipper for at skulle køre efter dem. Det er nemt og lige til, og på den måde kan du hurtigt og effektivt gøre din have til et paradis af sanser. Så gør dig selv den tjeneste og gør din have mere livlig. Det vil du for evigt blive glad for.

Kilde: http://hjem.dk/alt-i-planter.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *