Kategorier
Hus & bolig

Kaffekapsler til Nespresso? Der findes mange alternativer

Er du træt af at betale overpris for dine Nespresso kapsler? Så bør du bestemt læsere videre, her gennemgår jeg nemlig nogle af de primære alternativer der findes til Nespresso. Du slipper for at skulle lede og teste flere kapsler igennem selv.

Der findes umiddelbart flere alternativer end man skulle tro, der er lukkede kapsler fra Ethical Coffee Company, fuld selv kapsler og ”åbne” kaffekapsler fra cupway.

Stor prisforskel

Uanset hvilket af mærkerne du vælger er der massere af penge at spare i forhold til Nespresso. Umiddelbart koster de fleste kopi kapsler til Nespresso omkring 2,5 kr per kapsel hvilket kan give en besparelse på mere end 1 krone.

Ikke alle kapsler til Nespresso er lige gode

Igennem vores test har det vist sig at ikke alle kapsler er lige gode. Hvor Ethical Coffee Company’s kapsler er blandt de bedste, har de en tendens til at sidde fast i Nespresso maskinerne. Jeg tror det skyldes det materialer kapslen er udført i som formegentlig ikke kan tåle trykket og varmen hvilket forårsager at kapslen kan udvide sig. Kigger man rundt omkring på internettet kan man se flere Nespresso brugere med samme oplevelse, nemlig at kaffekapslen kan risikere at sidde fast i maskinen. Heldigvis kan man selv skubbe kapslen ud, det er bare ikke lige så gnidningsløst som Nespresso.

Forskellige Nespresso kapsler
Forskellige Nespresso kapsler, hhv. Cupway, Nespresso og Ethical Coffe Company

Fyld selv er bare besværligt

Fyld selv kapslerne kan man også spare en del penge på alt efter hvilken kaffe man køber. Jeg må dog indrømme at det lidt ødelægger hele ideen med en nespresso maskine – nemlig at det skal være nemt at lave espresso. Hvis man selv vil fylde kaffe på og have muligheder kan det bedre betale sig (også økonomisk) at købe en rigtig espresso maskine. Her slipper man fuldstændig fra kapsel ræset.

Fyld selv kapslerne holder heller ikke for evigt, og det kan være et svineri at tømme, rense og fylde dem igen.

Alternativet der kommer tættes på at være det ideelle er kaffe kapsler der ligner kapslerne fra Cupway. Der findes flere kaffe virksomheder der laver samme slags af kapsler, og de har det med at fungere helt uden problemer. Jeg har kun oplevet at en enkelt kapsel sad fast efter jeg lavede 10 kopper kaffe i træk uden pause. Maskinen var dog ganske varm, og jeg måtte vente flere minutter i slutningen mellem hvert shot da maskinen simpelthen ikke ville lave kaffen (dette sker også såfremt man anvender Nespresso kapsler).

Hvordan smager de så?

Hvad angår smager af de alternative kaffekapsler til nespresso, så afhænger det i høj grad af hvilken slags kaffe man foretrækker. Umiddelbart har man en tendens til at foretrække Nespresso, men ved blindtest har vi fundet flere overraskende resultater. Et godt råd kan være at du selv laver en blindtest. I testen skal du minimum have to Nespressokapsler, og to kapsler fra f.eks. cupway. Dine smagsløg skal lige vende sig til kaffen, og det er vigtigt at man har en kaffe der kan bruges som reference punkt.

Bemærk at der i skrivende stund sker mange ting på markedet for kaffe-kapsler, derfor kan det være tilfældet at det bliver nemmere at fylde kapsler selv, eller at kapslerne fra Ethical Coffee company ikke sidder fast (de har dog d.d. ikke ændret designet).

2 kommentarer til “Kaffekapsler til Nespresso? Der findes mange alternativer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *