Kategorier
Fritid & hobby

Træningshandsker

Der findes en lang række udstyr man kan anvende i forhold til styrketræning. Et stykke udstyr som er meget populært blandt mange er træningshandsker. Der er både fordele og ulemper ved træningshandsker. Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på de fordele og ulemper der er ved træningshandsker (Kilde: www.bodylab.dk)

I mange træningscentre er det ikke tilladt at bruge magnesium, som nok er det bedste produkt på markedet, når vi snakker om grebsforbedrende midler. Men et par svedige hænder på en slidt stang, er ikke det mest befordrende for grebet. Og her kommer træningshandsker til sin ret. Med et par gode træningshandsker undgår man svedige hænder, når man skal tage fat om stangen. Så træningshandsker er et glimrende alternativ til magnesium, hvis man træner i et træningscenter, hvor man ikke må anvende magnesium.

Træningshandsker er også rigtigt gode, hvis man vil undgå hård hud i hænderne. Det er de færreste som synes det er charmerende med store klumper hård hud i hænderne, og her kan et par gode træningshandsker minimere problemet markant. Mange træningshandsker kommer også med ekstra håndledsstøtte. En sådan træningshandske sikre, at man samtidig får den nødvendige støtte omkring håndleddet, til hård og tung træning.

Der er dog også ulemper ved brugen af træningshandsker. Hvis man må bruge magnesium i sit træningscenter, eller hvis man ikke har problemer med svedige håndflader, så har man typisk et bedre greb med hånden som naturen har skabt den, når man kører tungt. Træningshandsker giver ofte en dårligere føling med stangen. Disse problemer med træningshandsker er specielt udtalt, hvis man ikke har valgt sig en træningshandske som passer ordentligt. En træningshandske der er for stor, har en tendens til at blive trukket ned af hånden, når man træner tungt, og dermed give et dårligere greb.

De problemer med oplever med grebet, når man bruger træningshandsker kan dog let løses ved at anskaffe sig et par trækremme, eller straps som de også kaldes. Det giver selvfølgelig en dårligere grebsstyrke udvikling, men de fleste foretrækker fordelene ved træningshandsker, og så tage problemet med lidt dårligere greb med i pakken. Du kan i øvrigt læse mere om den slags her.

De fleste som træner af kosmetiske årsager er alligevel ikke voldsomt interesseret i grebsstyrke, og de fordele som et par træningshandsker og et sæt trækremme giver, overstiger de få ulemper der er ved træningshandsker. Så træningshandsker vil for de fleste være en god investering, hvis man vil undgå slidte hænder med hård hud. Og som nævnt tidligere, så er magnesium ikke en mulighed i langt de fleste normale fitnesscentre, så træningshandsker er for mange det eneste alternativ, hvis man ønsker at undgå svedige hænder på en gammel slidt stang. Og træningshandsker kan fås i mange forskellige kvaliteter og modeller. Så det burde være muligt at finde en træningshandske som passer til de krav og målsætninger man har, uanset hvilket niveau man befinder sig på. Og træningshandsker er typisk ikke det mest dyre stykke udstyr man kan anskaffe sig til sin træning. Så det burde være økonomisk muligt for de fleste at kaste lidt penge efter en træningshandske, så man kan teste om det er noget man kan anvende positivt i ens træning.

Køb træningshandsker på Bodylab.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *