Kategorier
Hus & bolig

Pejse og fordelene du får med!

Pejse har i dag en række praktiske funktioner, som omfatter lavere varmeregninger og god varmeafgivelse – alt dette afhænger af hvilken pejs du anvender. Tusindvis af danske hjem har investeret i pejse, fordi en velfungerende pejs, kan gøre vidunderværker i hjemmet, når den danske vinter er over os. Pejse har en lang række fordele og kan i mange tilfælde få flere elementer til at gå op i en højere enhed.

Hvis vi kigger på det økonomiske aspekt, så er det et nedskrevet faktum, at der er mange penge at spare. Nogle huse er fyldt med radiatorer og diverse opvarmningselementer, som afgiver varme en hel dag, hvilket resulterer i tårnhøje varmeregninger. Alternativet til dette, er at investere i en pejs. Prisen på de mange forskellige pejse varierer, alt afhængig af mærket og det anvendte materiale. For mange kan det virke uoverskueligt at spendere 6.000 kr. på en pejs, men man bør se på det, som en langsigtet investering, der i fremtiden giver pote i form af betydeligt lavere varmeregninger.

Få hele pakken, Pejsen bringer ro til hjemmet

Derudover er der også en lang række fordele ved pejsen. For mange kan en pejs virke beroligende efter en stresset arbejdsdag, og samtidig bidrager den til et mere hyggeligt miljø. Derudover kan en pejs med sit rustikke look, sætte et moderne og luksuriøst præg på dit hjem. Mange foretrækker den originale gulvpejs, som harmonerer godt med de øvrige møbler i samme højde, men der er en stigende tendens til at boligejere bevæger sig i retningen mod de mere kreative pejse. Hertil er vægpejsen blevet et integreret element i mange danske stuer. Især Vauni har udviklet alsidige pejse der både kan hænge på væggen eller stå frit på gulvet. Du kan se Vauni’s pejse på www.vauni.dk

Vælger man at investere i en pejs, bør man være opmærksom på, hvordan pejsen er opbygget og af hvilke materialer. Tager man jernet og stålet som eksempel, spiller det en stor rolle for varmeevnen. Jo tungere og mere massivt disse materialer er, jo mere optimal varmeafgivelse bidrages der til huset. Størrelsen på pejsen har også en betydning på varmeevnen. Størrelsen på pejsen bør hænge sammen med størrelsen på huset, hvilket vil sige: Har man har et lille hus, så er det ikke nødvendigt med en stor pejs, hvilket det er, hvis man har et stort hus, hvor der er mange kvadratmeter, der skal opvarmes.

Man skal også være opmærksom på, at det kan være en uendelig kamp at finde frem til hvilken pejs, der bedst passer til huset. Der findes nemlig et utal af danske hjemmesider, debatforummer og fysiske butikker, der forsøger at give det bedste bud på den perfekte pejs og man kan hurtigt fare vild i de mange anbefalinger og advarsler. Man skal derfor være klar på en massiv informationssøgning, og løsningen til dette er simpel nok og kræver ikke så meget. Før informationssøgningen finder sted, bør man bestemt være afklaret om, hvordan husets behov og defekter bedst muligt imødekommes. Før man vælger at investere i en pejs, bør man f.eks. tjekke tilstanden af husets vinduer, da vinduer med dårlig isoleringsevne, har svært ved at holde på varmen. Træet man anvender som brændsel, har også betydning for varmeevnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *