Kategorier
Job & karriere

Mit første it kursus

Jeg husker det tydeligt – jeg var 22 år, jeg var netop kommet ud fra uni og havde knapt lært at stave til fri frokost før jeg blev kastet ud i at afholde mit første IT kursus. Jeg havde læst på universitetet i Odense i nogle år og var blevet træt af det, og ville gerne ud og undervise. Jeg havde fundet det mest fantastiske job i en IT kursus virksomhed, så det søgte jeg og fik det. Mit første kursus var et excel kursus. Jeg havde da arbejdet med Excel før, men jeg var godt klar over at hvis jeg skulle have stof til to dages kursus så ville det nok kræve mere end blot den smule excel erfraing jeg havde fra starten af.

Heldigvis var der en måned til jeg skulle afholde kurset, så jeg fik straks igang med bøger, hjælpefiler og ikke mindst mine kollegaer til at få ig oplært i Excel 97 (ja så mange år er det siden). Det var en fantastisk tid – jeg knoklede dag og nat for at blive skarp på alle punkter i Excel, og havde jeg vidst hvad jeg ved nu så havde jeg nok på et tidligere tidspunkt indset at jeg ikke bare sådan liiige kunne blive ekspert i Excel. Jeg gjorde dog hvad der skulle til og fik opbygget en temmelig stor viden omkring programmet inden kurset.

Dagen oprandt og endelig skulle jeg stå til ansvar overfor mine kursister. Mine kursister viste sig dog at være én kursist fra en stor dansk virksomhed. Det var lidt en streg i regningen – for jeg vidste godt at når der kun er en kursist på et kursus så er både træner og kursist på hele tiden i to hele dage. Vi gik igang og jeg havde en klar plan for hvad jeg ville gennemgå på kurset. Vi havde selvfølgelig snakket sammen inden kurset, så jeg vidste hvad hans udfordringer var og hvad hans forventninger var til kurset.

Jeg havde planlagt både gennemgang, øvelser og teori efter alle kunstens regler og det gik da også derudaf for fuld skrue. Jeg var evigt stolt af mig selv bagefter og fik da også relativ god feedback – men når jeg idag tænker tilbage på forberedelsestiden set i lyset af lønnen for afholdelse af kurset så ville det ikke være noget jeg kunne leve af fremover. Heldigvis så blev jeg ikke skræmt væk og allerede næste kursus gik meget bedre.

Over de næste 5 år der udviklede jeg kompetencer således at jeg kom til at undervise i de mere avancerede ting i excel, outlook, SQLServer, Access og ikke mindst exchange server samt VBA programmering. Jeg fik taget mig en MCSD (Microsoft Certified Solution Developer) certificering, så jeg kunne undervise i de eftertragtede Microsoft kurser. Det brugte jeg nogle år på, og det var super spændende læring.

Efterfølgende har jeg startet min egen kursusvirksomhed op og har haft den siden 2005. Her der sket meget med undervisningsstilen siden dengang med de første excel kurser. Der er kommet mange nye kurser til igennem tiden specielt indenfor Officepakken, hvor virksomheden har flere freelance undervisere til at varetage de forskellige kurser.

Jeg kan varmt anbefale alle at prøve at afholde kurser indenfor de emner de brænder for – det er noget af det der udvikler allermest og giver den største faglige ballast.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *