Kategorier
Set & sket

Teambuilding, det er sådan noget mærkelig noget

Indtil for et par år siden der havde jeg mildest talt et meget ambivalent forhold til konceptet teambuilding. Jeg troede ikke rigtigt på det, og havde ikke helt set hvad det kunne gøre ved folk at jage dem ud i skoven en hel dag/aften og nat og se hvordan de blev presset ud til det yderste. Jeg tænkte egentligt bare at det var sådan noget nogle smarte københavnere havde fundet på, og det nok aldrig rigtigt ville komme til at blive et hit på fyn.

Jeg må så indrømme at jeg selv var igennem et større lederuddannelsesforløb i forbindelse med JCI, hvor vi på et akademi i 5 dage. Her var der bunker af teambuilding og den ene dag var udenfor fra kl. 9 til 23 og DER lærte jeg hvad det ville sige at være på teambuilding kursus. Jeg kan også godt afsløre at det var noget der rykkede ved mig og ikke mindst mine holdninger. Vi kom rigtigt langt omkring, og der var store aspekter af samarbejde i grupper både hvor vi skulle løse relativt fysisk krævende opgaver, vi skulle udtænke noget og vi skulle presset helt derud hvor det faktisk ikke var sjovt mere. Vi oplevede nogle ting i vores gruppe som ellers fra starten af var meget godt sammentømret, som var ret mærkeligt. Nemlig at vi pludselig midt i det hele blev overmodige og mistede fokus på at have det sjovt og istedet fokusere benhårdt på at vinde mod de andre. Det betød omgående at vi tabte stort, blev uvenner og mindst 2 brød helt sammen. Det var naturligvis ikke et mål i sig selv – og alle kom ud af det på en rigtigt dejlig måde og når vi idag snakker om det, så morer vi os altid over at vi kunne lade det gå så slemt for sig.

Bagefter var der nogle opgaver, som vi enkeltvis skulle løse/udsættes for – vi skulle blandt andet 9 meter op i et træ og gå på en bom imellem 2 trær og lade os falde ud, vi skulle slukke fakler med munden og vi skulle hoppe i glasskår… alle 3 ting meget uskadeligt, men noget der for os allesammen rykkede en del. Det har ihvertfald for mig betydet at jeg har fået en noget større respekt for teambuidling og hvad det kan gøre ved mennesker i grupper.

Desuden også at større eller mindre øvelser overfor enkeltpersoner kan rykke rigtigt meget ved holdninger og andet. Eksempelvis har jeg sidenhen været ud at gå på glødende kul, rørt ved en slange (som jeg ellers igennem 34 år har haft forbi for), brændt mig selv på armen med tændte fakler og meget andet. Alle de ting jeg har prøvet i den forbindelse har været med til at rykke mig som person og gør at jeg idag har ændret mig markant i forhold til blot for 2 år siden. Så for at summe op, jeg kan varmt anbefale jer at deltage på teambuildingkurser og ikke mindst personlig udviklingskurser hvis I får chancen – det er fedt!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *