Kategorier
Hus & bolig

Nye hvidevarer til lejlighed

Det var lidt af et scoop, vores familie gjorde, da vi sidste år valgte at købe en mindre ejerlejlighed i en udpræget badeby ved den jyske vestkyst. Ejendommen, som lejligheden er en del af, havde tidligere været anvendt til kontorer, men havde stået tom i et par år. Derfor valgte ejendommens ejer at få den udstykket i fire ejerlejligheder, som han regnede med ville være attraktive som ferielejligheder. Ejeren er i øvrigt manden bag Danmarks største lager af reservedele til alt mellem himmel og jord: http://www.skiftselv.dk/reservedele/

Det kneb i lang tid at få dem solgt, og ejeren følte sig nødsaget til at sætte prisen ned – endda ret voldsomt, idet krisen på boligmarkedet fortsat gjorde det svært at få den type boliger afsat.

Det var en ren tilfældighed, at jeg faldt over det gode tilbud, og vi drøftede det kort i familien, og min kone og jeg blev hurtigt enige om, at vi godt turde sætte nogle af vores sparepenge i projektet, for ad åre vil priserne på den slags lejligheder, der ligger perfekt som ferieboliger, formentlig vende tilbage til normalt leje, og i det tilfælde ville vi kunne hente en pæn gevinst.

Lejligheden stod helt nøgen, da vi købte den – altså helt uden inventar af nogen art. Det var vi glade for, idet vi på den måde selv kunne sætte vores præg på ferieboligen ved selv at vælge skabe, køkkenelementer, hvidevarer og så videre. Og rent faktisk glædede vi os til opgaven med at finde det rigtige inventar til lejligheden, for vi synes den slags er ganske spændende.

Vi snakkede lidt frem og tilbage om stilen og om, hvilket niveau vi skulle vælge. Skulle det være luksus og høj kvalitet, eller måtte inventaret godt bære præg af, at der trods alt er tale om en feriebolig?

Vi vendte og drejede spørgsmålet i nogle dage og endte så med en form for kompromis: Vi ville satse på høj kvalitet i de ting, som vi regnede med skulle blive i lejligheden i mange år. Det vil sige garderobeskabe i de to soveværelser, skabselementer i badeværelset og selvfølgelig køkkenelementerne. Det er jo ikke den slags, man normalt skifter ud efter nogle få år.

Derimod valgte vi at spare lidt penge ved at satse på billige hvidevarer, for det er jo ikke den helt store opgave at udskifte et køleskab eller en opvaskemaskine, hvis vores behov senere skulle ændre sig.

Vi gik på jagt efter hvidevarer i diverse webshops, hvor man ofte kan spare en del på indkøbene. Den søgen gav os også inspiration til forskellige andre ting, for nødvendigt udstyr som en kaffemaskine, en håndmixer og hvad ved jeg, kan man jo lige så godt bestille med sammen med de egentlige hårde hvidevarer.

Vi skal have det rigtig godt, når vi holder ferie eller weekend i vores nye lejlighed, bemærkede jeg til min kone. Derfor foreslår jeg, at vi bruger nogle af de penge, vi sparer ved at handle i en webshop, på at købe en god espressomaskine, for der er nu ikke noget så godt som en god kop stærk espresso efter middagen.

Min kone var enig, så det gjorde vi.

En kommentar til “Nye hvidevarer til lejlighed”

Det lyder alligevel som noget af en opgave i har været igennem med flere ferielejligheder på en gang. Jeg er netop selv blevet færdig med vores hus, og selvom jeg synes jeg har brugt meget tid på det projekt, så har det alligevel taget 3 år nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *