Duvin.dk

En blog om mine interesser

Restaurering af en PUCH Trilet fra 1993
Restaurering af en PUCH Trilet fra 1993

En PUCH Trilet er genfødt

| 16 Comments

Problemer med de sindsyg hurtige plastikscootere på vejene har været medvirkende til, at en PUCH Trilet er blevet genfødt.

Når man spadserer med sin hund på fortovet, der jo ofte hænger sammen med cykelstien, så skal man passe rigtig godt på, ikke at blive kørt ned eller ramt af en scooter.

De kører ikke blot STÆRKT – de kører ofte helt uforsvarligt. Selv om der både er hund og børn, så kommer de ræsende og tit ganske tæt på.

Tænk lige på det, hvis du enten selv kører på en scooter eller, hvis du er fodgænger – det er bestemt ikke rart, at blive ramt af for eksempel et sidespejl.

Hvorfor så en PUCH Trilet?

Jo – det er jo, som mange sikkert husker, en gammel invalideknallert. Den har tre hjul og fylder rigtig meget på cykelstien. Hvis den ‘rigtige’ kvinde eller mand sidder på den, så kan den være til stor irritation for de unge mennesker som tror, at de ejer hele verden og må køre 60-70 km. i timen på cykelstien.

Det er selvfølgelig ikke den eneste grund til, at jeg nu har ofret mere en 200 timer og ca. kr. 16.000,00 på denne knallert, der langtfra er færdig endnu – men den er nu kørende og alt det mekaniske er lavet. Blandt andet er alle bremsedele udskiftet fra a-z. El-systemet er gået efter, der er kommet nye bøsninger, kæde, olie, lygter osv. osv. på. Den er nu klar til en lang køretur lørdag den 3. september 2011, hvor den skal køre en tur på godt 100 km. rundt om Ringkøbing Fjord.

Vi er ca. 40 knallert-entusiaster, som tager den lange hårde tur på gamle veteranknallerter af forskellig slags. Som medlem i PuchKlub.dk, der p.t. tegner mere end 900 medlemmer, kan man godt sige interessen for de gamle PUCH knallerter er meget stor i Danmark. Sidste gang vi var ude at køre fælles køretur på veteranknallerter, gik turen fra Fredericia over Taulov og videre til Koldinghus, hvor PuchKlub.dk overrakte vinderen en flot istandsat PUCH Juvel med 4 gear og matching numbers fra 1979. Hvert år finder PuchKlub.dk et medlem, som får overrakt en speciel PUCH knallert.

Denne gang var det lidt specielt, da klubben havde fået VeteranPosten til at udtrække det heldige medlem. VeteranPosten var også på pletten på Slotspladsen på Koldinghus, hvor der blev lavet et interview og taget billeder af vinderen. Efterfølgende kørte vi fra Kolding til Skærbæk havn, hvor der var Havnefest. Her spiste vi frokost i grillbaren, som også serverer ‘rigtig mad’ – det kan i øvrigt anbefales. De er hurtige til at komme med maden og den er helt ok til prisen. Dernæst kørte vi over den Gamle Lillebæltsbro til Karolinelund i Middelfart, hvor vi købte gammeldags isvafler. Til slut kørte vi tilbage til udgangspunktet i Fredericia, hvor vi sluttede med kaffe, the, øl og vand. Det er rigtig råhygge og nostalgi på 2 hjul.

Som sagt, så skal PUCH Triletten ud at køre godt 100 km. om Ringkøbing Fjord. På turen gør vi ca. 10 stop og tager jeg ikke meget fejl, så skal vi ud at sejle med en ‘træk-pram’. Vi ser alle 40 meget frem til denne tur, som efterhånden er en årlig begivenhed. Det kræver dog nye sko eller støvler hvert år, når man har sparket dæk en hel sæson. I år har vejret dog ikke helt været med os, når vi har været ude at køre på veteranknallerter.

Vil du vide mere om disse veteranknallerter, så kig ind på hjemmesiden – den ‘oser’ af Nostalgi på 2 hjul.

16 Comments

Skriv et svar

Required fields are marked *.