Kategorier
Hus & bolig

Få skygge med en markise

Faktisk synes jeg ikke, det er spor dejligt at sidde og spise i bagende solskin. Det vidste min kone jo godt, for jeg har tit sagt til hende – og andre for den sags skyld – at jeg hader at få sol på min mad. Ellers har jeg bestemt intet imod solen, men lige netop når vi skal spise, vil jeg altså helst have skygge.

Den problemstilling gav anledning til en længere diskussion mellem min kone og mig, da vi var tæt på at beslutte os for at købe et dejligt hus, vi havde været ude at kigge på to gange. Ejendomsmægleren havde fremhævet den sydvestvendte terrasse som et stort plus, og jeg gad faktisk ikke fortælle ham, at det for mig snarere var et minus af ovennævnte årsag.

Det var min kone, der kom på den rigtige ide til at løse problemet: Vi skal da bare have opsat en stor markise, så vi kan sidde i skygge og spise grillmaden om aftenen, sagde hun. Jeg havde forestillet mig en form for fast overdækning med et halvtag eller lignende, men jeg kunne godt indse, at det ville stjæle en hel del lys fra stuen hele året igennem.

Så min kone havde ret, for en markise kan man jo køre ind og ud efter behov, så på dage med bragende solskin kan den være slået ud, og på andre dage med lidt mindre prangende sommervejr kan man bare lade den være inde i dens kassette.

Ingen af os havde noget særligt kendskab til markiser, så jeg var noget nysgerrig efter, hvad sådan en mon ville koste os. Derfor søgte jeg på internettet efter markiser for at danne mig et indtryk af prisniveauet. Jeg havde på forhånd ud fra den plantegning, vi havde af vores kommende nye hjem målt mig frem til, at den som minimum skulle være fire meter bred og gerne skulle kunne række sådan cirka tre meter ud.

Det var ikke nogen vanskelig opgave at finde prisniveauet for sådan noget, for der er flere netbutikker, der sælger markiser af den slags, vi ville få brug for. Der var også nogle tilbud på meget billige markiser på tilbud, men jeg var faktisk indstillet på at købe noget ret gedigent, for jeg tror på, at det betaler sig bedst i længden. Hvis man køber noget alt for billigt, kan man ikke regne med samme holdbarhed, som hvis man vælger at ofre lidt mere på tingene.

I en netbutik, der heder markiseeksperten.dk, fandt jeg præcis det, jeg søgte efter. Det var en tysk produceret markise, som den danske forhandler giver hele fem års garanti på. Den ville i den størrelse, vi har brug for, koste omkring en snes tusinde kroner plus udgiften til montering, men så er der også luksus for alle pengene.

Den markise er nemlig motordrevet og styres af en fjernbetjening ligesom fjernsynet. Det tiltalte mig meget, at man kan sidde mageligt i sin stol og køre markisen ud og ind. Min kone syntes også om den på de billeder, der er på websiden, så nu har vi bestilt markisen til vores nye hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *