Kategorier
Diverse

Frederiksberg / København og låsesmede

De er ved at bygge et nyt boligkompleks ovre på Frederiksberg. Det bliver rigtigt flot. Det kan jeg se allerede nu. Jeg har også set reklamer for projektet på internettet. Det er et boligkompleks. Med alle de nye, smarte gadgets man kan drømme om. Indbygget tyverialarm, adgangskontrol, brandalarm. Selvafisende køleskabe, TV apparater, man kan tale til osv. Det bliver meget eksklusivt, kan jeg se. På reklamen altså. I virkeligheden? Vil det så fungere med gulvvarmen i badeværelset, med lysregulatorerne til belysningen og det der kort til låsene i dørene?
Der er vist en låsesmed på Frederiksberg, som har haft travlt med at sælge forskellige låsesystemer.

Jeg så nemlig på nettet og på bygherrens hjemmeside, at man allerede nu kan bestemme, hvilke systemer man vil have sat op, hvis man køber en lejlighed i komplekset.

Det får mig til at tænke på, om boligmanglen virkelig er så stor i Københavnsområdet, at man kan sælge lejligheder, som kun er færdige på tegnebordet. Quid pro quo, tror jeg, det hedder. Altså at sælge en lejlighed, som kun er tegnet, og ikke bygget endnu. Almindeligt kendt metode, som er blevet brugt i Sydeuropa i mange år. Men her i Danmark. Det var jeg ikke opmærksom på. Jeg tænker da, at man ikke er så naiv, at man køber noget, før man har set det sådan i virkeligheden.

Men hvis boligmanglen er så stor, så kan det godt tænkes, at man er tvunget til det. Samtidigt, så kan det måske være en god idé: Køberen kan åbenbart bestemme farver på væggene og hvilke køkkenelementer de vil have sat op, så de ikke skal udskifte eller male om, når de flytter ind. Men hvordan får en låsesmed så mulighed for at lave et system til adgangskontrol, som kan tilfredsstille alle ejeres behov? Kan det virkeligt individualiseres så meget. Det kan jo godt tænkes, at én kun vil have tyverialarm, mens en anden også vil have videoovervågning. Kan låsesmeden gøre det?

Jeg er ved at revne af nysgerrighed. Så jeg går ned til den lokale låsesmed på det ydre Frederiksberg for at spørge ham. Han er ved at gøre klar til et udkald, han har fået, da jeg kommer ind i butikken. Han forklarer mig hurtigt, at alarmsystemer ikke er hans speciale. Det må du finde en anden til. Han er specialist i at dirke låse op for folk, der har glemt deres nøgle. Ikke mere end det!

Nå, han har travlt, så jeg går hurtigt igen. Tænker, at jeg vil kontakte entreprenøren for byggeriet. Jeg er nemlig interesseret i at købe en lejlighed. Jeg vil gerne tættere på centrum. Men jeg vil lige tjekke det her med adgangskontrol og sikkerhedssystemerne, de lægger ind i bygningen, inden jeg beslutter mig.

Låsesmede i København

Entreprenøren fortæller mig, at de har flere låsesmede i hele København i gang med at koordinere de forskellige systemer. Hvis jeg vil, kan han give mig telefonnumre til dem, så de kan give mig ideer til, hvilket alarmsystem der vil være bedst for mig. Det siger jeg naturligvis ja til. Han har lovet at sende en mail med deres kontaktoplysninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *