Kategorier
Fritid & hobby

Gode vinterdæk

Vinterdæk er efterhånden ved at være hvermandseje og derfor er det også relevant at kigge på, hvilke modeller der er på markedet. Når man nu snakker om dæk, kan det ikke udelades at komme omkring helårsdæk, hvilke jeg synes er det skrabede alternativ, til at veksle imellem sommer- og vinterdæk. I min søgen efter vinterdæk, har jeg altid haft det problem, at rillerne har en irriterende tendens til at få sten til at kile sig fast. Da jeg tit kører på grusvej, da jeg bor på et nedlagt landbrug, er det mildest talt; pisse irriterende når de små sten sætter sig fast. Som sådan er det ikke et problem så længe du befinder dig på en grusvej, for der sprøjter stenene jo ud til højre og venstre – det kan ikke undgås. Men når du kører fra grusvejen og ud på en asfalteret vej er det balladen begynder. Jeg skal ikke komme ind på, hvordan det rent teknisk hænger sammen, når en sten kommer i tryk mellem vinterdækket og vejen, men det lyder til tider voldsomt når stenene bliver skudt ud fra dækket og rammer undervognen, og endnu værre ridser lakken. Derfor har jeg været vidt omkring for at finde netop de dæk, som kan leve op til mine ”specielle” krav. Det sidste sæt vinterdæk, jeg har haft, har været af mærket Goodyear. Disse har jeg været yderst tilfredse med, men de er desværre ved at være slidt så langt ned, at de ikke længere er ansvarlige at køre med.

Dæk til vinter

Ift. til polemikken omkring valget af vinterdæk/sommerdæk og helårsdæk, begrunder jeg min manglende tro på helårsdæk, at de alment talt er for ringe, i hvert fald ifølge det jeg kan læse mig frem til på nettet. Samtidigt er jeg faldet over, at vinterdæk fra Michelin skulle kunne afhjælpe mig med mit ”sten-problem”, akkurat som Goodyears modeller. Derfor har jeg valgt at holde fast i disse mærker, som dem, der skal blive det nyeste sæt, jeg investerer i.

Jeg faldt over Aabenraas fælglager, hvilken jeg synes har noget af det jeg søger efter. De forhandler både Goodyear og Michelin vinterdæk, hvilket jo er ideelt for min søgen. Priserne rangerer, sjovt nok, efter kvalitet og der er derfor minimum ét sæt dæk, som kan dække en hver middelmådig prisklasse. På Michelin dæk spænder priserne fra 582- til 2172,50. Besparelser igennem det online køb er dog også håndgribeligt større, desto mere du vælger at give for dækkene. På den billige model kan du spare lidt over en hund, mens du på de dyre kan spare over en tusse. Priserne på Goodyears vinterdæk er dog ikke helt så adspredt, da prislejret her ligger imellem 565 og 1249.
Som sagt er der altså rig mulighed, for at erhverve sig et fint sæt vinterdæk, til en klækkelig sum. Samtidigt synes jeg at www.afl.dk, har et let og overskueligt system over leveringstiderne. Noget der varmer mit aldrende stenhjerte, er, at leveringstiderne anskueliggøres som reelle. Hvis dækkene ikke er hjemme, og de skal bestilles hjem fra leverandørerne, står leveringstiden også som ukendt og dermed lover de ikke noget, som de ikke kan holde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *