Kategorier
Diverse Fritid & hobby Hus & bolig Set & sket

Pedeler, viceværter og gartnere – ja alle, der passer de grønne arealer

Er du pedel, vicevært eller gartner – eller har du på anden måde noget med de grønne arealer at gøre, så læs venligst dette indlæg med forståelse for, hvor stor gavn det vil gøre, hvis du rydder græsplænerne for affald, før du klipper græs.

Som udgangspunkt kan vi jo hurtigt blive enige om, at mange mennesker er nogle værre svin, når de smider flasker, dåser, papir og plastik i naturen – men det berettiger ikke pedeler eller viceværter til, at køre hen over affaldet med deres plæneklipper. Det gør blot svineriet endnu værre og forfærdeligt. Læs mere og se, om du trods alt ikke er enig med mig.

Store besparelser på reparation af havemaskiner
For at fange interessen for budskabet i dette indlæg, så tænk først og fremmest på pengepungen. Hvis du sidder med ansvaret for økonomien, det være sig på en skole, boligforening, kommune eller en fodboldklub, så er der penge at hente, hvis der gives lidt tid til det.

Knive og motorer til de store havemaskiner koster hvert år mange penge, at holde kørende. Når en kniv kommer drønende hen over en gren, en tom sodavandsdåse eller et glas, så sker der voldsomme ting og sager. Dels får kniven et ordentligt hak, hver gang den møder andet end græs, som den er bygget til – uanset størrelse! På kort tid kommer kniven ud af ballance, hvilket slider unødig meget på materiellet – herunder styringen af kniven. Til sidst, så kan maskinen hverken køre eller slå græs.

Når det påtales, så hører vi ofte folk sige, at der ikke er tid til opsamling af affaldet. Omvendt, så koster det jo ikke noget, at samle affaldet op – tværtimod, så er det da langt dyrere, når maskinen skal undværes og regningen for reparation skal betales! Så den med ‘det er der ikke tid til, den holder ikke’. Det gælder vel blot om, at prioritere og følge arbejdsgiverens angivelser eller éns egen samvittighed?

 

Grimme skader på mennesker og dyr
– og for dyrenes vedkommende, er det forbundet med store smerter og oftest med døden til følge
Forestil dig, hvor mange små stykker skarp metal, der kommer ud af blot én dåse, som har været i nærkontakt med den hurtige kniv på havetraktoren– det er mange.

Ræv kvalt af et glas - skødesløst smidt i naturen
Billedet er udlånt af www.holddanmarkrent.dk

Når ungerne leger eller spiller fodbold, så falder de jo af og til – men skidt med det, det er jo på græsplænen, så de slår sig nok ikke så meget. Nej, men ofte ses det, at de har skåret sig på ‘et eller andet’. Det må man jo tage med – eller skal man finde sig i det? Vi er enige i, at hvis dåsen i første omgang ikke var blevet smidt på plænen eller, hvis viceværten havde rejst sig fra sit sæde og samlet dåsen op – så ville det ikke være sket!

Man kan sige, at det jo er frygteligt, når ungerne kommer til skade – men de kan jo da behandles med Micky Mouse plaster, når flængen i hånden, på armen eller benet er renset. I værste fald, så kan de stivkrampevaccineres og såret kan syes sammen på skadestuen. Hvad med de dyr, der naturligt færdes og lever i disse ‘grønne’ områder. Når de skærer sig i poter, på ben og så videre – eller værre endnu – æder metallet, hvad så? De får sg* ingen hjælp til at få såret renset og pakket ind i plaster. Der går betændelse og andet skidt i såret, som jo uden behandling gør frygtelig ondt. Dernæst bliver de svage og dør – sådan!

Pedeller, viceværter og gartnere – ja alle, der passer de grønne arealer – gør nu noget ved problemet og tag dig den korte tid det tager, at fjerne skidtet! Få dig lidt ekstra gratis motion, ved at springe ud og samle affaldet op, før du gør endnu mere skade. Det hjælper naturen, børnene, dyrene og pengepungen, når plænen og samvittigheden holdes ren.

 

2 kommentarer til “Pedeler, viceværter og gartnere – ja alle, der passer de grønne arealer”

ikke mindst så slipper du for at Puch’en punkterer, når du i de tidligere morgentimer lister kværnen ud for at lave donuts på den våde græsplæne 😉

(Sorry, jeg var lige i nostalgi og gamle minder hjørnet)

Brum du bare… 😉 – du, som ikke har en PUCH – eller…?

Din response-mail var havnet i Uønsket post, derfor har jeg ikke svaret før nu, da jeg ikke havde set den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *