Kategorier
Diverse

Hjælp til byggetilladelse

Vi har købt en byggegrund. Den ligger fantastisk. I et bakket landskab – og vi får udsigt ned til vandet. Planen er, at vi vil bygge et hus og flytte dertil om et lille års tid. Min mand er murer og kan selv stå for fundament og væggene. Men alt andet skal vi have hjælp til. Vi har også en god veninde. Hun er arkitekt, og da hun så grunden tilbød hun os at tegne et godt, men lille hus. Det tog vi da imod med glæde. Det er altid rart, når venner hjælper hinanden. Og min mand hjalp hende da også sidste vinter med at få muret pænt op, efter at hun havde fået installeret sin brændeovn.

Byggetilladelse

Hun har sagt til os, at hun vil holde huset i rene og klare linjer. Og så vil hun naturligvis sørge for alt det der med byggetilladelser. Hun fik en tegning af grunden og har arbejdet i sin fritid med at tegne et hus til os. Hun har faktisk også givet os en lille model af det hus, som hun foreslår, vi bygger. Det ligner et dukkehus. Da huset kommer til at ligge på en bakketop, går hendes forslag ud på, at vi bygger kun i et plan. Det går lidt imod vores første spæde idé. Den var, at vi skulle bygge i to plan, så vi på intet tidspunkt kommer til at miste udsigten ned til vandet. Vi havde en idé om at få et hus med en balkon, så vi kan nyde udsigten derfra.

Ingen problemer

Hun mener ikke, at der vil komme problemer med, at vi mister udsigten. Vores grund ligger højt i forhold til nabogrunden, som også har udsigt ned til vandet. Og selv om der kommer hegn, vil vi altid kunne se vandet.
Jeg er ikke helt overbevist. Ingen ved, hvad en eventuel nabo kan finde på. Hun har dog forsikret os, at det, vi frygter, ikke kommer til at se. Hun kender bygningsreglementet ud og ind, og hun ved alt om planret. Det siger, at i villaområder må man ikke bygge højere end mere end 1,4 meter ganget med afstanden til skellet. Så hvis en nabo fx bygger et hus på sin grund i en afstand af fx 4 meter til skellet til vores grund, må han højst bygge til en højde af 4,2 meter. Og det kan derfor ikke ske, at vi mister udsigten. Faldet imellem grundene er nemlig meget mere end 4,2 meter.

Det er muligvis rigtigt, hvad hun siger. Jeg vil gerne stole på hende. Men jeg vil altså ikke risikere at skulle stå på tæer ude på balkonen for at kunne se ned til vandet. Det må hun forstå.

Nyt forslag

Hun har derfor lovet at vende sin tankegang og komme med et nyt forslag. Det er sødt af hende. Det behøver hun altså ikke. Der findes andre arkitekter, som ikke har så stærke meninger om design af boliger, men som lytter til deres kunders ønsker. At hun så måske gerne vil have lov til at kunne skrive på sit CV, at hun har tegnet en privatbolig og overset byggeriet af den, er måske hendes motiv. Hun vil jo gerne væk fra sin nuværende stilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *