Kategorier
Diverse Læst & hørt

It-sikkerhed og god it-support følges ad

IT-sikkerheden i en midtjysk virksomhed, der lever af at sælge campingtilbehør, var desværre ikke så god, som ejeren troede. Da det endeligt gik op for ejeren, fik han et professionelt IT-firma til at gennemgå IT-sikkerheden og via den efterfølgende IT-support blev der rettet op på alle problempunkterne. Det kan du læse meget mere om herunder:

Den anonyme ejer og hans unavngivne virksomhed operer til dagligt i det midtjyske. Her bliver der fra butikken i en mindre by solgt campingudstyr til campister og naturister i alle aldre. Derfor var der ikke særligt stort fokus på IT-sikkerhed, og IT-support var indtil for nyligt et helt ukendt ord.

Alle bankoplysninger var ikke sikrede

Virksomheden valgte dog at tage kontakt til et midtjysk IT-sikkerhedsfirma, da ejeren gerne ville føle sig helt sikker. Al data om kunder, fakturaer, bankoplysninger og meget mere lå trods alt på den stationære computer i kontoret. IT-firmaet fandt frem til nogle ubehagelige sandheder i forhold til campingvirksomhedens IT-sikkerhed:

  • Der var ingen fjernbackup. Ingen af campingvirksomhedens dokumenter var sikret på nogen måde i tilfælde af tab. Hvis computeren brød ned, ville flere års fakturaer og bankoplysninger gå tabt. Dette ville være en sand katastrofe for virksomheden, og det var her, at IT-sikkerheden først blev strammet.
  • Softwaren var ikke opdateret. Fordi, at campingvirksomhedens ejere ikke var ferme med en computer, var computerens software ikke opdateret tilstrækkeligt. Dette åbner ufatteligt mange døre for IT-kriminelle! Den medfølgende IT-support sikrede kontinuerlig opdatering, selv efter at IT-sikkerheden var blevet strammet indledende.
  • Aller havde adgang til alt data. Campingvirksomheden havde hyret et par medhjælpere i butikken, og de havde også adgang til computeren. Det var det samme log-in, som at både ejer og ekspedienter brugte. Derved havde alle personer ansat adgang til alt data. Hvis en person bestemte sig for at stjæle penge, ville dette være alt, alt for nemt.

Samlet set var IT-sikkerheden i virksomheden slet ikke tilstrækkelig, og det ville være alt for nemt for uvedkommende at skaffe adgang. Derfor tegnede virksomheden et abonnement hos IT-firmaet, der lød på opstrammet IT-sikkerhed og ubegrænset IT-support.

2 uger og IT-sikkerheden var i top

IT-firmaet brugte et par uger på kraftigt at opstramme IT-sikkerheden i firmaet. Dette betød blandt andet fjernbackup, nyt og opdateret software, krypteret data og meget, meget mere. Da IT-sikkerheden var tilfredsstillende blev ejeren også sat ind i systemet via IT-support, så de for fremtiden selv kunne bruge det.

Naturligvis var det dog svært for ejeren af campingvirksomheden at benytte helt nye systemer uden problemer. Derfor var ejeren utrolig glade for den ubegrænsede IT-support, der altid var klar til at hjælpe dem videre. Efter heftigt brug af IT-supporten i et par måneder, begyndte der at gå uger imellem, at supporten blev kontaktet, da ejeren begyndte at have godt styr på systemerne og IT-sikkerheden.

Virksomheden lever i bedste velgående, og modsat tidligere er IT-sikkerhed ikke længere et problem. Sikkerheden er fænomenal, it IT-supporten står altid klar til at hjælpe virksomheden videre, hvis der er problemer. Al data bliver via fjernbackup sikret hver eneste dag, data opbevares efter gældende lovkrav og der er oprettet forskellige log-ins til de ansatte. IT-sikkerhed og IT-support, når det er bedst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *