Kategorier
Fritid & hobby

Kampen mod badevægten

Mange danskere kender den hårde kamp mod badevægten. Den lille dumme tingest med nogle dumme tal. Denne dumme ting kan give mange dårlig samvittighed. Selvom mange hader vægten, så kan den faktisk også være positiv og starten på et helt nyt liv. Sådan har det i hvert fald været for mig personligt, der har vundet kampen mod badevægten.

Badevægten gav mig motivation

Det hele startede en kold morgen en ligegyldig mandag. Jeg hader som så mange andre mandag morgen. Hverdagen starter igen, man har måske været ude at bruge en masse penge i den overståede weekend og formentlig spist ret usundt. Ja de moralske tømmermænd starter for alvor mandag morgen. Det samme skete for mig, jeg steg op på vægten og kunne konstatere den havde rundet de 90 kg, hvilket er en del med tanke på min beskedne højde på 1,77 cm.
Så det var for alvor her det gik op for mig, at fremover så skulle jeg ikke have en ubehagelig følelse når jeg stilte mig op på min badevægt.

Udstyret skulle være i orden

Jeg havde en meget gammel badevægt og stolede ikke rigtigt på den, ikke at jeg betvivlede min høje vægt, men at den ikke vejede præcist nok. Nu jeg skulle til at gå op i hvad jeg vejede, så ville jeg ikke have det skulle være badevægten der tog motivationen fra mig. Så jeg fandt en ny på http://www.vaegteeksperten.dk/9-badevaegte .
Dernæst skulle jeg bruge noget nyt løbetøj, nyt forstået på den måde jeg skulle have noget. Jeg har aldrig rigtigt brudt mig om at dyrke motion, så har aldrig rigtigt haft noget, da jeg ikke skulle bruge det.
Men jeg havde besluttet mig for jeg ville begynde på et løbeprogram for begyndere, så jeg kunne starte ud.
Jeg fik brugt rimeligt mange penge på løbetøj og løbesko, hvilket måske var lidt satset, da mange i min omgangskreds var ret sikker på mit motionstrip var en døgnflue.
Jeg var dog meget opsat på at det skulle lykkedes, og min omgangskreds skepsis var nok også med til at give mig et ekstra lods bagi, da jeg havde lidt den følelse at nu skulle jeg vise dem!

Kosten skulle også i orden

Grunden til jeg var kommet så højt op i vægt, skyldtes en blanding af for lidt motion og en alt for dårlig kost. Grønt var ikke noget jeg spiste og varieret kost, var en by i Rusland.
Så jeg fik lagt en plan over hvilke ting jeg skulle spise i løbet af ugen og så sørgede jeg selvfølgelig for at skære lidt ned på de tidligere mængder jeg spiste.

Resultatet

Jeg kører nu på min 3 måned, og jeg holder stadig ud. Så der er måske endda en chance for jeg kan nå at komme i sommerform 🙂 Jeg har tabt 11,5 kg indtil videre, hvilket jeg er rigtigt stolt over. Foruden de tabte kg, så føler jeg mig også meget mere frisk, hvilket er en af de bivirkninger man oplever ved motion. Ikke så dårligt efter min mening. Mit vægttab er kommet igennem motion og omlægning af kosten og det er det bedste jeg har gjort længe, det giver så meget overskud i hverdagen! Det var min fortælling og håber det kan motivere andre til at komme i gang.

2 kommentarer til “Kampen mod badevægten”

Tillykke med det flotte resultat, jeg ved selv hvor svært det kan være at tabe sig.
Til gengæld er man ekstra glad når det lykkes, ikke kun fordi man ser bedre ud, men det er nu også lækkert at kunne gå i tøjbutikker og købe smart modetøj – istedet for kun at kunne købe tøj der ligner sække 🙂

Knus
Vivi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *