Kategorier
Hus & bolig

Hvordan opvarmer jeg min bolig mest miljøvenligt

I de senere år, der er jeg begyndt at gå meget mere op i miljøet, og ikke mindst hvordan jeg påvirker det mindst muligt i alle de ting jeg foretager mig. Alle mine dagligvarer der handler jeg helst økologisk, for på den måde så påvirker alle de forskellige sprøjtemidler der anvendes i den normale produkt ikke grundvandet. Jeg er mange bange for, at der til de kommende generationer ikke er rent vand nok, og jeg tror man om mange år vil se kampe opstå i kampen om vand. Jeg vil derfor gerne undgå at de valg jeg foretager mig påvirker naturen. Jeg kan dog på nuværende tidspunkt ikke helt undgå, at mine valg påvirker naturen på en eller anden måde, for dels så kan jeg fx. ikke foretage et valg der siger, at min strøm kun skal komme fra for eksempel vindmøller. Der er ingen tvivl om, at kunne jeg det imod at betale en mere pris, så ville jeg klart vælge en sådan løsning.Den mulighed har jeg dog ikke endnu, men er sikker på den nok skal komme når der er nok der efterspørger sådan en løsning. Det er ikke kun strøm i min bolig der skal skåne naturen mest muligt. Hvis vi tager opvarmning, så har jeg valgt at den lige i øjeblikket skal foregå med træbriketter. Jeg ved godt at jeg ved at opvarme min bolig med træbriketter belaster naturen med Co2 i det øjeblik jeg brænder dem af. Omkring det har jeg dog også gjort mig nogle tanker. Når et træ vikser i naturen, så anvender træet faktisk Co2 i gennem hele livet, og dermed er det faktisk med til at hjælpe miljøet. Når jeg så brænder af, så dannes der godt nok Co2, men når jeg opvarmer med træbriketter, så belaster jeg ikke naturen så meget, som hvis jeg havde valgt varme fra fx. et kulkraftværk.

I fremtiden er det hel klart min plan, at jeg vil få installeret nogle solceller på taget, og så bruge den strøm der bliver dannet i dem til opvarmning af min bolig, for på den måde så bliver der ikke dannet Co2 ved afbrænding, for Co2 producerer strøm uden at der dannes Co2. Jeg vil også i fremtiden kigge meget på, om de produkter jeg køber ude i butikkerne, er fremstillet miljø venligt. Det kunne fx. være ved at kigge efter dette Windmade mærket. Jeg har endnu ikke set nogle produkter med dette mærke, men jeg kigger løbende efter om der skulle være kommet nogle produkter på gaden med dette mærke.

Jeg håber at der er langt flere der vil begynde at kigge på, hvordan de produkter de køber er fremstillet. Ikke nok med det, for jeg håber også at der er mange flere der vil kigge på deres egen husholding, og hvad man evt. kunne lave om der. Det kunne fx. være en god ide at skrifte fra fx. træbriketter til solceller på tager, for jeg er slet ikke i tvivl om, at det er en løsning der bliver meget mere udbredt i de kommende år.

 

 

En kommentar til “Hvordan opvarmer jeg min bolig mest miljøvenligt”

Vi bruger også træbriketter hjemme hos os, min erfaring siger mig at man skal passe meget på med kvalitet og pris. Hvis de bliver for billige så er det ofte noget skrammel lavet i østlandende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *