Kategorier
Diverse

Mit nye keyboard

Man skal helst tage ved lære af sine egne fejl, men så sandelig også af andres. Det holdt jeg mig for øje for nogle dage siden, da hele hovedstadsområdet blev ramt af et uhørt voldsomt skybrud, som medførte oversvømmelse i mange kældre. Ødelæggelserne var meget omfattende, og forsikringsselskaberne hænger alle som en med mulen, for der bliver tale om udbetaling af store erstatninger. Jeg har selv mistet en del – blandt andet min spritnye og afsindigt lækre synthesizer 🙁

Det fik mig til at tænke på, at vi bør være meget opmærksomme på, hvad vi bruger vores kælderrum til. Vi har to pænt store rum, som hører til vores ejerlejlighed, der ellers ligger på 1. sal. Det ene af de to rum bruger vi til opmagasinering af forskellige ting – langt det meste er egentlig noget gammelt ragelse, som vi nok burde se at få smidt ud. Alt i alt er der ikke noget specielt værdifuldt i det rum, så det behøver vi ikke reagere på i forhold til risikoen for, at også vores del af landet kan blive ramt af et skybrud, der sætter kældrene under vand.

Men det andet kælderrum har vi lånt ud til vores voksne søn, der bor tæt på os. Han bruger det som øvelokale for det lille rockband på tre mand, som har spiller i sammen med to kammerater. Det kælderrum ligger under en forretning i stueplanet, så lyden – eller larmen, om man vil – kan ikke genere nogen, når de øver sig om aftenen.

Deres musikinstrumenter har også hjemme i det kælderrum, når de ikke er ude at spille, og her er naturligvis tale om ganske betydelige værdier, hvis uheldet skulle være ude. Så jeg ringede til min søn i går og gjorde ham opmærksom på den risiko, der rent faktisk er ved at have de dyre instrumenter stående i kælderen. Han havde selv haft samme tanke efter begivenhederne med skybrud i København, men var ikke nået til en løsning på problemet endnu.

Vi snakkede om, at musikinstrumenterne reelt kunne evakueres på ganske kort tid, hvis vejrudsigten kom med meldinger om risiko for skybrud. Det værste er nok mit keyboard, sagde min søn, for det er faktisk så tungt, at det kræver to mand, hvis det skal slæbes op fra kælderen. Så vi bliver nødt til at sikre os, at jeg kan få en eller anden til at hjælpe mig, hvis der varsles regn i så store mængder, at det kan blive en risiko.

Heldigvis kommer den slags varsler som regel et helt døgn i forvejen, så det er vel altid muligt at finde en hjælper. Min søn kom på besøg kort efter, så vi lige kunne kigge på forholdene sammen. Der er ikke noget problem med de øvrige instrumenter, trommer og guitarer, for de er ikke specielt tunge. Heller ikke det forskellige keyboard tilbehør er besværligt at flytte, men forstærkere og højttalere er noget mere bøvlede at få bakset op ad trapperne.

Så det hele skal nok løse sig, hvis skybruddet kommer, men vi er nødt til at holde hinanden orienteret om eventuel bortrejse på ferie eller andet, så vi er sikre på, at der også bliver reageret på et varsel om skybrud. Og så gælder det jo stadig om at have en god familieforsikring, hvis det værste skulle ske!

Heldigvis har vi da det skønne firma Danguitar.dk – så er det til at betale sig fra nyt grej uden at skulle ud og finansiere via for eksempel et af de der SMS lån eller lignende pengelån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *