Kategorier
Set & sket

Rejser fra Tyskland er sagen

Det var noget af en opgave, jeg fik for nogle måneder siden i min egenskab af formand for en vinklub, vi har i vores by. I klubben mødes vi en gang hver anden uge med det ene formål at smage på nogle forskellige vine og i øvrigt tale om de oplevelser med vin, vi har haft siden det foregående møde. Men for et års tid siden påbegyndte vi så en opsparing med henblik på at kunne rejse til enten Frankrig eller Italien for at besøge en række vinproducenter og nyde nogle af deres produkter.

Og så en dag var der penge nok i kassen, så vi kunne gå i gang med forberedelserne til at realisere vores planer. Og som nævnt blev det pålagt mig som formand at få sammensat nogle forslag til rejser, som vi så kunne vælge mellem.

Jeg begyndte med at kontakte et par professionelle arrangører af den slags rejser, men de udspil, jeg modtog fra dem, var så dyre, at de ikke passede til vores økonomi. Så jeg besluttede mig for selv at prøve at finde nogle billige rejser på internettet, og det skulle helst være busrejser, hvor vi havde bussen til rådighed under hele den seks dage lange tur, for vi skulle jo kunne komme rundt til de vinproducenter, vi ville besøge.

Og det gav faktisk pote med den søgning, for jeg fandt frem til et dansk busselskab, som ville påtage sig opgaven til en pris, der nogenlunde matchede vores opsparede kapital. Busselskabet gjorde det klart, at de bedst kunne hjælpe os med et spændende program for turen, hvis vi valgte at tage til Frankrig, for selskabet havde flere gange tidligere arrangeret vinrejser til netop Frankrig, hvorimod de slet ikke havde nogen erfaringer med ture til Italien.

Efter et par dage sendte selskabet mig så et forslag til en rundtur i Rhonedalen med en afstikker til champagnedistriktet på vejen hjem. Det var et udmærket oplæg, jeg fik fra busselskabet, som kendte til en række vinproducenter, som gerne modtog besøg af grupper som vores.

Der var begejstring hos alle klubbens 38 medlemmer for det oplæg, jeg så kom med til vores næste møde. Ganske vist måtte vi hver især lægge yderligere 500 kroner i kassen for at få økonomien til at gå op, men det er vel også fair nok, for man kan ikke finde nogle tilbud rejser, der præcis matcher vores ønsker til indholdet af turen.

Nu har vi så vores ekskursion til Frankrigs Bourgogne-område bag os, og jeg må sige, at det var en dejlig tur, som forløb helt uden ubehagelige overraskelser. Vi fik smagt en lang række forskellige vine under vores besøg på vingårdene, og det var godt, at der var fin bagageplads i vores bus, for der blev købt mange kasser vin med hjem.

En særlig oplevelse var vores besøg i Reims, der er hovedbyen i champagnedistriktet. Vi fik lært en hel del om fremstillingen af den gyldne og perlende drik under vores besøg hos to forskellige producenter af champagne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *