Kategorier
Hus & bolig

Sandsten i lange baner

Anlægsgartneren var ikke i tvivl: Det ville være langt det nemmeste at rydde hele vores have for alle planter og græsplænen, og så starte forfra med anlæggelsen af en ny have. Vi havde lige købt huset og var flyttet ind, men vi var langt fra tilfredse med haven, som bar præge af at have været noget forsømt i mange år. Det var en ældre dame, der nu skulle på plejehjem, vi havde købt huset af, så der var nok en naturlig forklaring på, at haven var noget misligholdt.

Vi satte os ind til spisebordet for at drøfte vores ønsker til den nye have og få ham til at give os gode ideer. Han startede med at foreslå, at vi også lavede en ny terrasse, for de gamle kedelige betonsten, som terrassen var belagt med, var ikke ligefrem det mest opmuntrende at se på. Både min kone og jeg var helt enige, og vi havde da også allerede besluttet, at der skulle bygges helt ny terrasse.

Anlægsgartneren foreslog, at vi så ofre nogle smukke natursten som belægning på terrassen. Det er nok lidt dyrere, erkendte han, men resultatet er også et helt andet. Han fortalte, at han lige var blevet færdig med en ny terrasse til en kunde, og den var belagt med sandsten fliser, som kan fås i forskellige nuancer. Han tog sin mobiltelefon frem for at vise os et par billeder, han havde taget af sit færdige arbejde, og jeg må indrømme, at de rødlige fliser af sandsten gav et virkeligt flot resultat.

Vi gav os til at tegne, hvordan vi kunne tænke os den nye terrassen udformet, og anlægsgartnere var helt enig i vores valg. Han foreslog, at vi kunne afgrænse terrassen med en lav mur, som han så ville foreslå opbygget i mursten af sandsten, som man kan få til netop den slags formål.

Jeg kunne godt se det for mig. Sådan en lav mur til at adskille græsplænen og terrassen kunne være med til at skabe et hele, som kunne være meget harmonisk. Men vores hus er bygget i gule mursten, så jeg mente nok ikke, at rødlige nuancer på sandstenene ville være det rigtige valg.

Nej, men man kan som sagt få sandsten i forskellige nuancer. Der er for eksempel en, der hedder Sahara sandsten, og den vil helt sikkert matche husets gule mursten, mente anlægsgartneren. Men man kan selvfølgelig også vælge at skabe noget kontrast ved at bruge meget mørke sandsten til terrassen. Men personligt kan jeg bedst lide de lysere nuancer, sagde anlægsgartneren.

Og det kan både min kone og jeg også, så vi bad ham bruge Sahara-nuancen til vores sandsten terrasse med mur omkring.

Vores grund er lidt kuperet, så vi har brug for at kort trappe med fire trin for at komme fra den højest liggende del af haven ned til den del, vi havde tænkt at bruge som urtehave. Anlægsgartneren understregede, at man kan købe færdige trappetrin også i sandsten, så det ville han foreslå.

I næste uge kommer anlægsgartneren med sine folk og går i gang med arbejdet. Vi glæder os meget til at se det færdige resultat. Og anlægsgartneren kan så glæde sig over, at han ikke skal på jagt efter en billig a-kasse 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *